«

»

dec 23

Hvordan enarmede tyveknægte fungerer og hvor de stammer fra

Enarmede tyveknægte er en spillemaskine, hvor navnet hentyder til den ene arm, som ses på maskinens side. Ved at hive i netop denne arm sætter maskinens hjul i gang med at spinde, og når hjulene stopper, skal symbolerne helst give en gevinst.

Oprindeligt hed enarmede tyveknægte ”one-armed bandit”, idet den som sagt blev betjent af en arm, men også fordi den blev betragtet som en bandit, når den tog folks penge. I dag har mange af spillemaskinerne dog betjent med knapper i stedet for en arm, hvorfor navnet kan være misvisende, hvis man ikke kender de gamle maskiner.

De første enarmede tyveknægte blev opfundet i San Francisco, men var en mere simpel udgave af en lignende spillemaskine. Fordi de enarmede tyveknægte var mere simple, var det muligt at gøre maskinerne automatiske. Den gang var det heller ikke alle maskinerne, hvor man kunne vinde penge, i nogle tilfælde spyttede spillemaskinerne tyggegummi med frugtsmag ud, hvorfor maskinerne også stadig kaldes ”fruit machine” i nogle lande.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>