«

»

maj 30

Hvornår bør man mon overveje at oprette et testamente

Det gik op for mig forleden dag, at det at oprette testamente er noget man nok bør overveje i den nærmeste fremtid. Man ved aldrig om noget går galt! De glade og ubekymret teenageår er overstået, og vi sidder nu i en alder, hvor man seriøst bør overveje at oprette testamente. Jeg har en fornemmelse af, at de fleste vil oprette testamente i forbindelse med ægteskab eller børn. Dette giver rigtig god mening! Det er først på det punkt, at man skal begynde at tage højde for andre end én selv.

I takt med, at jeg har flere og flere venner som får børn og bliver gift, falder samtalen også på nødvendigheden af at oprette testamente. Det er en lidt morbid tanke at skulle forholde sig til, hvad der sker efter man dør, men det er en rigtigt god ide i forhold til de efterladte. Som nævnt tidligere er teenageårenes ubekymret tilgang til livet forbi, og man bliver mere og mere bevidst om sin egen mortalitet.

For et par år siden var diskussionen om hvorvidt man skulle køre med cykelhjelm eller ej. Og selvfølgelig endte det med, at vi alle begyndte at bruge cykelhjelm. Især fordi der er flere og flere historier om folk som falder på cykel og får mere eller mindre permanente skader. Det er ikke optimalt især fordi vi alle lever af, at skulle tænke os om til hverdag. Nu er diskussionen hvornår man bør oprette testamente.

Efter de første børn begyndte at skyde op, blev det pludseligt utroligt aktuelt, og det er der, at det går op for én, hvor mange mærkelige arvestykker man gerne vil have går til de rette personer. Det er kun ved at oprette testamente, at man kan sikre sig, at arvestykkerne falder i de rigtige hænde. Så fremfor at betragte det at oprette testamente som noget morbidt, er det lidt ligesom en guide hvordan ting skal fordeles. Da mine forældre skulle oprette testamente, var de pludseligt nødt til at forholde sig til en hel masse ting som de aldrig havde overvejet før. Hvem skulle have hvad?

Her er det meget rart at have professionel advokatrådgivning til at hjælpe og støtte undervejs. Til dels fordi advokaterne ved helt prævist hvad ting skal formuleres, og fordi de kan hjælpe én med at huske de ting som man aldrig selv havde tænkt på, når man er ved at oprette testamente. Det er let nok at huske, at eksempelvis det store standerur i stuen skal specificeres hvem der skal have det. Men eksempelvis udbetaling af livsforsikring, eller der er nogle pensionsopsparinger som også tilgodeser den overlevende part. Plus usikre formuleringer i testamenter er det som ofte danner grund til splid.

Det er derfor en god ting, at overveje testamente, og gør det allerede tidligt. Des tidligere, des større sikkerhed. Man kan altid senere lave tilføjelser hvis det bliver nødvendigt.

Hvis du står og gerne vil oprette testamente så prøv lige at kig på dem her. De har godt styr på det.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>