«

»

mar 27

Hyppig vandladning hos mænd var ved at koste skiferien

For et par år siden fik jeg konstateret det der kaldes hyppig vandladning hos mænd, hvor man ofte føler en øget trang til at lade vandet, og samtidig kan man have svært ved at holde sig. Det var meget problematisk for mig til at starte mig, men med tiden har jeg lært at leve med det.

Det hele startede en vinter, hvor jeg konstant følte trang til at lade vandet. Yderligere følte jeg ikke, at jeg kunne holde mig, så når trangen opstod, så skulle det går stærkt med at finde et toilet. Først tænkte jeg, at jeg muligvis havde fået noget kulde i blæren, men da det blev ved, måtte jeg til sidst søge læge. Lægen konstaterede, at jeg led af hyppig vandladning hos mænd, hvilket kunne opstå af mange forskellige grunde. Desuden forklarede lægen, at hyppig vandladning hos mænd ikke nødvendigvis er en kronisk lidelse, men at det kan komme i perioder.

Hyppig vandladning hos mænd er meget normalt, kunne jeg forstå på lægen, men i mit tilfældes skyldtes det hverken en forstørret prostata eller en slap blære, hvorfor lægen ikke kunne komme med en nærmere forklaring. Det kunne som sagt skyldes kulde, men kunne også opstå i stressede perioder, hvorefter det så ville aftage igen.

Problemet den vinter var, at jeg stod og skulle på skiferie, og her kan hyppig vandladning hos mænd hurtigt blive et problem, da man har meget tøj på og ikke altid lige kan komme til at tisse. Selvfølgelig er det noget lettere for mænd end kvinder, men for mig var det stadig et problem. Og det var ikke kun selve skiferien, der var en udfordring, men også den lange køretur derned ville være en udfordring hos andre mænd med hyppig vandladning. Når man kører på den tyske motorvej, er det ikke lige til at stoppe og komme til at tisse, så jeg var ret nervøs for, hvordan det skulle gå.

Heldigvis viste min blære sig fra den bedre side og både køreturen derned og skiferien gik godt, og jeg kunne igen begynde at slappe lidt af. Selvom jeg havde lidt af hyppig vandladning hos mænd i en længere periode, så håbede jeg jo stadig, at det ville være forbigående, og ferien viste gode tegn.

I dag lider jeg periodevis stadig af hyppig vandladning, hvilket jeg efterhånden har tilskrevet stress, da det er en meget normal årsag både hos mænd og kvinder. Jeg har læst at leve med det!

2 kommentarer

  1. Birgitte S.

    Hyppig vandladning hos mænd eller kvinder er aldrig sjovt, og mange ved ikke, hvor hæmmet man faktisk kan blive af det. Min mand lider af det, og det tog ham mange år, før han affandt sig med det og lærte at leve med det. Desværre er hans ikke forbigående – ligesom hos dig, så for os er hyppig vandladning blevet en del af hverdagen.

  2. Erik Pedersen

    Jeg er glad for, at jeg stadig i en høj alder ikke har fået konstateret hyppig vandladning, hvilket ellers ofte ses hos mænd i min alder.
    Det må have været lidt et chok at få konstateret, at du led af hyppig vandladning hos mænd, når du stadig var så ung. Selvom det skyldes stress, og ikke noget fysisk, så kan det ikke være sjovt. Forhåbentlig går det helt over med tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>