«

»

jul 20

Livet som opvasker

De fleste kommer nok til at prøve det en del gange i sit liv. Det ses ofte i forbindelse med, at man som ung flytter hjemmefra, og pludselig skal bo under lidt anderledes forhold. Hjemmefra er det nemlig meget typisk, at en maskine klarer problemerne, måske fordi mor og far har taget deres tørn?
Der er her tale om opvasken. En tjans, som mange ikke er så begejstrede for, men som skal klares. Det er også en af årsagerne til, at det er så populært at spise ude, da der er en opvasker, som klarer det. Når man flytter til et mindre hus eller lejlighed, er der ikke altid en opvaskemaskine med, så der må man selv tage tjansen som opvasker. Mange ville nok ønske at man blot kunne ansætte en opvasker i hjemmet, men det kunne måske virke en smule overdrevet. I sidste ende er opvasken jo nok en smule begrænset, hvis man blot bor alene eller sammen med en anden. Sandheden er dog, at der er mange, som lever af deres job som opvasker.

Arbejdsmiljøet som opvasker

Mange har garanteret selv haft job som opvasker, da det som udgangspunkt ikke kræver den helt store erfaring, at være en fin opvasker, og mange unge finder den slags jobs i lokale restauranter hvor de vokser op. Det er også en fin måde at blive introduceret til arbejdsmarkedet, da man allerede i en ung alder, bliver introduceret til et mindre pres, som man sagtens kan forvente, kunne opstå i fremtiden. Arbejdsmiljøet er dog en smule hårdt, og nogen kan ikke klare det og prøver noget andet. Det skyldes dog, at der altid er et pres på kokkene, da kunderne kommer og betaler for maden, så derfor forventer de naturligvis også, at det er i orden. Det går ikke decideret ud over kollegaerne, men det kan sagtens være, at man som opvasker føler presset. Mange bruger det også som en indgangsvinkel og introduktion til kokkelivet. Nogen får sågar muligheden for at lave mad i ny og næ. Så på den måde er det en smart måde, hvorpå man kan komme ind i en specifik restaurants arbejdsmiljø.

 Pres på opvaskere?

Udover at kokkene oplever presset til dagligt, så er der jo også naturlige forventninger til dem som arbejder som opvasker. Man kan ikke bare spule et par tallerkner og tro det er nok. Der forventes, at man sender pæne og rene tallerkner, og hvad der ellers bliver smidt til opvask, videre. Er det ikke tilfældet, så kan det sagtens skade hele restaurantens ry. Beskidte tallerkner og beskidt bestik er en rigtig dårlig introduktion til en restaurant, inden gæsterne overhoved har smagt maden. Derfor findes der også virksomheder, som ansatte dygtige opvaskere, som de så udlåner til dem der skal bruge dem. Det er en smart måde, at få faget og branchen til at fremstå mere professionel, således at det ikke bare er en 14-årig dreng, som bliver sat til at skylle tallerkner. Som restaurant kan det være et godt tiltag med dygtige opvaskere, som kan hjælpe til i den daglige drift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>