«

»

apr 22

Mit bedste pizzaudstyr

Enhver drengerøv elsker som et absolut minimum disse to ting: En fantastisk pizza og godt udstyr. Derfor skal du selvfølgelig også erhverve dig det helt rette udstyr til når du skal bage en lækker pizza. Det er fint at købe en frossen pizza og smide i ovnen, men skal venner eller en lækker dame imponeres, kan du selv bage en pizza. Så mand, få dit pizzaudstyr i orden! Nu!

Mit bedste pizzaudstyr – Bagestenen

For at gøre det lettere for dig, har jeg testet pizzasten, så du ved, hvad for noget udstyr du skal købe, når pizzaen skal være mere end i orden. Og tro mig; en sten er ikke bare en sten, når det kommer til de bagesten, som din pizza skal bages på.

Jeg har testet fem pizzabagesten, som viste sig at være langt mere forskellige, end jeg nogensinde havde regnet med. Der var to af dem, der var så skoddårlige, at de ikke kunne bage en sprød pizzabund. Og det er jo ligesom hele idéen i at investere i dyrt pizzaudstyr.

Jeg testede en sten fra Gorenje. Den er belagt med emalje, hvilket gør den dejligt nem at holde ren of pænt. Det eneste der er et problem er, at pizzastenen i stedet sender fugten tilbage til pizzaen. Det giver en blød bund, og det gider man jo ikke.  Det bliver et 2-tal ud af 5 mulige herfra (skalaen går fra 1 til 5, og 5 er bedst).

Man skal altså gå efter de rå sten, og alle stenene vil med tiden blive beskidte, fordi man ikke på bruge opvaskemiddel, når de skal rengøres.

Jeg prøvede også den rigtigt mandige, kæmpestore sten fra 3-2-1 af, som man kan købe over nettet. Den synes jeg heller ikke fungerede, trods det var en rå sten, der vejede hele 6,7 kg. Så den er både uhandy og giver blød bund. Det er endnu en 2’er.

På dette tidspunkt i min test, slår det mig, at det måske ikke er bagestenen, som er det vigtigste pizzaudstyr. Den pizzaspade man bruger, er også vigtig for resultatet. Man skal forvarme ovnen og skubbe sin pizza ind (hvis man altså har en okay stor ovn), derfor skal spaden være god. En lille note her: Hold dig langt væk fra metal-spader. De ødelægger nemlig dejen.

Den bedste bagesten til pizza var fra Voss. Den sten gav bare den lækreste pizza, og den spade som fulgte med var af træ. Perfekt kombination. Jeg håber at dette indlæg gav lidt inspiration til valg af pizzaudstyr!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>