«

»

apr 16

Forskelle mellem garageporte og industriporte

Der er helt almindelig garageport, som dem man finder hjemme i muren ved dig og mig. Og så er der industriporte. Hvilke forskelle er der egentlig? Jeg er blevet bidt af porte, da jeg for nylig selv skulle have en ny garage, så jeg har gjort mig lidt tanker om det.

Specielle mål

Mange biler til private har mål, der er nogenlunde indenfor de samme grænser. Jeg ved godt, at der er stor størrelsesforskel på biler, men ganske almindelige garageporte og garager har det med at kunne huse de fleste biler, som familier og folk i al almindelighed anskaffer sig.

Ser man derimod på industri, er der pludselig mange muligheder for, at der findes specielle ønsker til mål. Bag nogle industriporte skal der jo stå kæmpe maskiner som lastbiler, busser, kraner og meget, meget mere. Allerede her kræves det, at portene og garagerne passer perfekt til formålet.

Porte bruges jo også steder, hvor der bliver produceret produkter som vindmøller og flyvemaskiner. Forestil dig lige nogle industriporte, som skal i brug der. Det er altså lidt mere, end vi har brug for hjemme i garagen, når der skal hamres en port i der.

Specielle funktioner

En helt almindelig garageport, som den jeg har herhjemme, er en simpel dør til garagen. Et sted, jeg kan få min bil ind. Men når det kommer til industriporte, er der jo porte i mellem forskellige afdelinger. Måske er der for eksempel industriporte i mellem gigantiske fryserum, der skal kunne isolere virkelig godt.

Man kan også sagtens forestille sig, at der er meget mere højt udviklede sikkerhedsmekanismer i industriporte. Når din garageport vipper os, kan du få den i hovedet, hvis du er klodset, ja, ja. Man bliver du kvast under en kæmpe industriport, er det jo noget ganske andet. Det kan sagtens tænkes, at være den visse død. Så hvis det ikke skal ske, skal sikkerheden jo være i orden.

Tyveri

Der kan godt være indbrud bag garageporten. Dog er det svært at stikke af med en moderne bil, hvis man ikke har nøglen. Bag industriporte gemmer der sig masser værdier, som folk, der er lidt for langfingrede, gerne vil have fat på. Det er endnu en måde, hvorpå industriporte skal være godt sikrede: De skal være svære at bryde ind bag. Det skal en almindelig garageport også, men det er ikke helt på samme måde.

Diverse villakvarterer er jo tæt befolket om natten, så det er svært at få ro til at bryde en garageport op. Derimod vil mange industriporte befinde sig i hele industriområder, der tit ligger øde om natten. Derfor er dette ekstra fokus på sikring i mod indbrud og tyveri jo ganske givet.

Det stopper ikke her

Det var blot nogle af de ting, som jeg har tænkt på er forskellige mellem garageporte og industriporte. Få dig en god port, det er vigtigt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>