«

»

jun 22

Hvad er Google optimering og hvad gør det godt for?

Forleden dag blev jeg spurgt om hvad Google optimering egentlig er, og jeg måtte erkende at jeg ikke vidste det med sikkerhed, selvom jeg havde en ret god idé om hvad det handler om. Så jeg undersøgte sagen da jeg om hjem, og det skulle vise sig at jeg havde ret. Google optimering er nemlig ikke et særlig brugt udtryk når alt kommer til alt. Det som det i virkeligheden handler om er det der kaldes SEO eller Search Engine Optimization, hvor man fokuseret på Googles regler og retningslinjer, hvor almindelig SEO henvender sig til alle søge maskiner.

Men det besvarer jo stadig ikke hvad Google optimering er. Hvis vi starter med en hurtig gennemgang af hvad SEO er, så handler det i virkeligheden om at gøre det så let som muligt, for søgemaskinerne at forstå indholdet på ens side. Man kan for eksempel forestille sig en hjemmeside som kun består af billeder. Selvom vi er nået langt, er det altså stadig begrænset hvad en computer kan præstere når det kommer til billedgenkendelse, og når det kommer til forståelse at indholdet… Ja, prøv at lære en flue hvad forskellen er på en Picasso og en Rembrandt. Det er ganske umuligt, og ligeledes for en computer. Så det man gør, er at inkludere en beskrivelse af billedet i tekstform. Denne beskrivelse behøver ikke at være synlig for brugeren, den skal blot være en det af kildekoden. Når en søgemaskine så kommer forbi siger den: Hovsa, der er vist et billede, jeg håber sandelig at der også er en beskrivelse, eller kan jeg ikke bruge det til noget som helst.

SEO er naturligvis et meget stort område, men det er den grundliggende idé. Hvad angår Google optimering, så er der faktisk ingen forskel, men undtagelse af at man sørger for at optimere med henblik på Google. For som med så meget andet, så er søgemaskiner naturligvis ikke ens. De stiller forskellige krav, og har forskellige fremgangsmåder.

Jeg håber at denne korte gennemgang har forklaret hvad Google optimering er, jeg sender i hvert fald linket til min ven med det same.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>