«

»

jun 07

Kundetæller + trådløs sender = avanceret hønsehus

Jeg vandt for nogen tid siden et gavekort til en online butik der sælger diverse elektroniske dimser. Jeg har altid været glad for gadgets, og har haft mange mærkelige projekter kørende i tidens løb, men deres udvalgt, skønt det var stort, tilbød ikke rigtig noget jeg umiddelbart kunne bruge. Jeg ende derfor med at købe en trådløs sender og en kundetæller, og tænkte at jeg sikker kunne finde på noget sjovt til hønsehuset.

Det gik dog hurtigt op for mig at det slet ikke var så nemt endda. Planen var jo lidt at holde styr på hvor mange høns der er ude og inde, og så have den information stående på et display inde i huset. Om aftenen skulle jeg så kunne forsikre mig om at de alle sammen er inde, hvorefter jeg skulle kunne lukke døren med den trådløs sender.

Men det fungerede ikke. Så snart at jeg havde sat systemet til, kunne jeg se hvordan jeg fik flere og flere høns som tiden gik, og det var naturligvis fordi at kundetælleren ikke fungerede helt som planlagt. Det er nemlig en ensrettet kundetæller, således at den kun tæller indgående eller udgående, ikke begge dele.

Den trådløs sender fungerer derimod upåklageligt, men den er jo ikke til megen nytte hvis jeg ikke ved om alle hønsene er inde. Den eneste løsning jeg kan finde på, er at få fat i en kundetæller mere, så jeg kan tælle separat i begge retninger, men sådan en tæller er faktisk ret dyr, så jeg overvejer at finde på et andet projekt i stedet. Men også her må jeg give fortabt, for hvad kan man egentlig bruge en kundetæller til, ud over at tælle kunder?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>