«

»

apr 24

Vækstlamper vandt mig en kæreste på højskolen

Blomster og chokolade er vejen frem, når man skal imponere en pige – i hvert fald hvis man skal tro de gamle film. I dag er det nok de færreste, der giver deres udkårne blomster og chokolader, medmindre de er tvunget til det af falske amerikanske mærkedage såsom valentinsdag eller måske på en årsdag for forholdet. Jeg ville aldrig overveje at give en pige blomster, hvis jeg var vild med hende. Jeg har dog én gang prøvet, at vækstlamper vandt en piges hjerte.

Jeg vil ikke betegne mig selv som en gentleman, men problemer med piger, det har jeg aldrig haft. Det er i hvert fald, hvad jeg påstod en aften hjemme hos min forældre, hvor vi alle var samlet for at møde min søsters nye kæreste. Af en eller anden grund var samtalen faldet på mine kærester både nu og daværende. “Jeg kan som regel få en hver pige til at jagte mig,” erklærede jeg overfor min søsters nye kæreste. “Hvad med hende med vækstlamperne?” Kvækkede min mor pludselig. Nå ja, hende med vækstlamperne.

Det her er altså ikke en historie, jeg er stolt af, men jeg blev udfordret til at lægge den op, så nu kommer den altså. Historien om pigen med vækstlamperne, og hvordan jeg for første og eneste gang virkelig gik gennem ild og vand for en pige.

Hun hed Katrine og vi gik på højskole sammen. Det er mange år siden nu, men hun kan sikkert tydeligt huske, hvordan jeg åbenlyst plejede at stå og savle over hende i timerne. Katrine var ikke sådan at imponere. Jeg prøvede alle mine almindelige tricks, men lige lidt hjalp det. Katrine forblev fuldstændigt ligeglad. Jeg ville gå i detaljer, for det er simpelthen for pinligt. Pointen er, at jeg en dag købte en samling vækstlamper, som jeg efterlod uden for hendes dør med en lille seddel: “Her har du en buket… vækstlamper. Da jeg ikke tror på latterlige gentleman-moves som blomster og chokolade, kan du altså få lov til at gro din buket blomster selv. Vi har trods alt ligestilling.”

Dét gjorde tricket. Pludselig var Katrine meget mere interesseret i mig og mine vækstlamper, og jeg gad godt vide, om hun stadig har de vækstlamper den dag i dag. Og så er det forhåbentligt også sidste gang, at jeg tvinges til at skrive om mine egne pinligheder online. Jeg håber I er glade nu familie? Over and out.

1 kommentar

  1. Anna Bendtsen

    Hehe, jeg ved ikke, om jeg vil kunne sige, at det havde virket på mig, men jeg ville ikke være ked af det, hvis nogen ville være så venlige at efterlade et vækstlamper eller fire uden for min dør. Skal nemlig til at gro spændende planter indendørs!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>